google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бизнесменът изпитва финансови затруднения, издръжката пада с един милион

Собственикът на носителя на Купата на България Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски обмисля свиване на бюджета.

Сигналите за приближаващата криза бяха очевидни още преди месеци, а поведение на силните хора в “Лаута” ясно показваше, че нещата в лагера на Черно-белите не се развиват в желаната посока.

Въпреки редица свои изказвания, босът все още не е платил заплатите на играчите за ноември и декември. Последното обещание е, че това ще се случи през тази седмица преди подновяването на шампионата.

Бизнесменът изпитва финансови затруднения, за които сам намекна преди дни на пресконференция в София.

През лятото на миналата година след спечелването на купата Крушарски сам обяви, че издръжката на клуба му струва 4 милиона лева на сезон.

Според днешното издание на “Тема Спорт” сумата, заделяна за Локо обаче ще падне първо с половин милион лева, а след това с един милион.

Първоначално уверението бе за плащане на дължимите заплати през януари преди лагера в Поморие, но това не се случи. Бизнесменът бе по дела в Аржентина преди няколко седмици.

Наскоро Крушарски е обявил пред спортния директор Георги Иванов и старши треньора Александър Тунчев, че няма да бъдат отпускани средства за нови футболисти.

Абсолютно невъзможно било да се дават пари за по-високи заплати, които неизбежно биха поискали чужди играчи, за да акостират в Пловдив.