Официално: Арсенал обяви привличането на Габриел Жезус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Габриел Жезус завърши трансфера си за £45 милиона от Ман Сити в Арсенал

Арсенал потвърди привличането на Габриел Жезус в сделка за £45 милиона с Манчестър Сити, като бразилецът подписа петгодишен договор с “артилеристите”.

25-годишният футболист беше основната трансферна цел на Микел Артета това лято, като испанският треньор искаше да добави още мощ в нападение към отбора, който загуби Пиер-Емерик Обамеянг и Александър Лаказет през последните шест месеца.

Тотнъм и Челси също се интересуваха от нападателя, който имаше само още една година от договора си със Сити, но Арсенал успя да го убеди да се премести на “Емиратс’, въпреки че отборът няма да играе в Шампионската лига. Жезус за първи път пристигна на тренировъчната база на клуба миналия вторник, за да премине медицински прегледи и да финализира личните си условия, като се видя със своя сънародник и технически директор на “топчиите” – Еду.

Смята се, че Артета е изиграл ключова роля в убеждаването на Жезус да се присъедини, като е установил добри отношения с нападателя по време на трите години работа като асистент на Пеп Гуардиола в Ман Сити.

“Аз съм много развълнуван. Клубът свърши много работа, за да вземе играч от такава величина. Познавам Габриел много добре и всички ние го познаваме от времето му във Висшата лига и успеха тук. От дълго време искахме нов играч на тази позиция и успяхме да вземем футболист, който всички желахме, така че съм наистина щастлив”, заяви Микел Артета.