Официално: Ливърпул обяви привличането на Коди Гакпо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ливърпул постигна споразумение за трансфера на Коди Гакпо

Ливърпул постигна споразумение за привличането на Коди Гакпо от ПСВ Айндховен, обяви мърсисайдският клуб на официалния си сайт. Футболистът ще подпише договор с клуба от “Анфийлд” до лятото на 2028 г.

23-годишният нападател ще стане официално играч на “червените” в началото на януарския трансферен прозорец, след като договори личните си условия и премина успешно медицински прегледи в тренировъчния център на клуба.

Гакпо пристига на фона на впечатляващото представяне на Световното първенство с Нидерландия, отбелязвайки три гола в пет изяви, играейки заедно с Върджил ван Дайк, като двамата помогнаха на страната си да стигне до четвъртфиналната фаза.

Преди паузата на Ередивизи за турнира в Катар, Гакпо беше водещият голмайстор и асистент в лигата.

Гакпо каза пред Liverpoolfc.com: „Чувствам се много добре, наистина съм развълнуван да бъда тук. Очаквам с нетърпение да започна да тренирам и да играя за този невероятен клуб.

Мисля, че това е страхотен клуб за мен, за да дойда и да се опитам да покажа какво мога и да се опитам да помогна на отбора да постигне повече красиви моменти, които вече направи през последните години.”