Официално: Ливърпул се разделя с четирима важни играчи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Роберто Фирмино, Наби Кейта, Джеймс Милнър и Алекс Окслейд-Чембърлейн напускат "Анфийлд"

Ливърпул ще се разделу с четирима от футболистите си, които са оставили следа на “Анфийлд”. Роберто Фирмино, Наби Кейта, Джеймс Милнър и Алекс Окслейд-Чембърлейн напускат отбора в края на сезона. Договорите на въпросните футболисти изтичат и те няма да бъдат удължени, съобщиха от клуба.

„Можем да потвърдим, че Роберто Фирмино, Наби Кейта, Джеймс Милнър и Алекс Окслейд-Чембърлейн ще напуснат клуба след изтичане на договорите им това лято. Специални благодарности ще бъдат отдадени на квартета на „Анфийлд“, като в края на сезона ще им бъде отдадена почит“”, се казва в информацията от Ливърпул.

Роберто Фирмино бе привлечен от Хофенхайм през 2015 г. Той се превърна в един от легендарните нападатели на мърсисайдци. През този сезон Фирмино има сериозен принос, записвайки 11 гола и 4 асистенции в 33 мача.

Халфът Наби Кейта пристигна в Ливърпул през кампанията 2018/2019 г., но така и не успя да стане твърди титуляр в състава на Юрген Клоп.

Джеймс Милнър се присъедини към отбора на Ливърпул през лятото на 2015 г., като оттогава е сред най-важните играчи на тима в продължение на няколко сезона.

Алекс Окслейд-Чембърлейн е на „Анфийлд“ от сезон 2017/2018, като през тази кампания е записал едва 12 срещи във всички състезания.