Официално: Мачът за световната титла между Джошуа и Пулев е отложен!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Сблъсъкът за световната титла по бокс в тежка категория между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа е отложен. Официалната новина бе обявена днес следобед, като двубоят между двамата боксьори няма да се проведе на 20 юни заради пандемията от коронавируса.

Спекулациите за отлагането на мача в последните седмици бяха доста и предвид отлагането на всички големи състезания в началото на лятото, то е напълно логично и боксовият двубой между Кобрат и Пулев да бъде отложен. Големи турнири състезания като Евро 2020, Олимпийските игри в Токио, Ролан Гарос, Уимбълдън и др. бяха отложени.

За момента няма яснота за нова дата за провеждането на мача, като се твърдеше, че може да се провде на 25 юли, но може и да остане за август или септември.

Промоутърът на Джошуа – Еди Хърн, заяви: “Надяваме се двубоят да може да се проведе в края на лятото”.

Еди Хърн каза също, че се работи усилено с Тотнъм, на чийто стадион трябва да се проведе двубоя между Пулев и Джошуа, за да може в най-скоро време да се определи нова дата.

Днес също стана ясно, че от щаба на Джошуа искат мач срещу Тайсън Фюри през 2020 година и не е ясно каква ще бъде съдбата на сблъсъка на британеца срещу Кубрат Пулев, който е задължителен претендент за титлата на IBF.