ОФИЦИАЛНО: Малинов подписа с новак в белгийския елит
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Борбеният халф на ЦСКА София Кристиян Малинов ще продължи кариерата си в новака в белгийската елитна дивизия Льовен, съобщиха двата клуба.

Днес националът е преминал медицински прегледи, а след това е сложил подписа си под договор за три години.

Според публикации в белгийските медии в касата на клуба от “Българска армия” ще влязат над 400 000 евро. Червените ще получат и солиден процент при бъдеща продажба на полузащитника на националния отбор.

Трансферът на Малинов в Льовен е осъществен със съдействието на мениджърите на Кевин де Бройне – Патрик Де Костер и Юнус Умури.

Ето и съобщението на ЦСКА София:

“Армейци,

Халфът Кристиян Малинов ще играе занапред в белгийския Льовен. Полузащитникът премина успешно медицински прегледи и парафира личния си контракт, като преди това двата клуба бяха уточнили финансовите параметри по трансфера. Освен солидна сума, червените ще получат и сериозен процент при бъдеща продажба на родния национал.

В продължение на 4 сезона Малинов изигра общо 139 мача с червената фланелка във всички надпревари, в които отбеляза 7 гола и записа 14 асистенции.

Благодарим на Кристиян Малинов за постоянството, винаги всеотдайната игра и плам, с които се изявяваше на терена и му пожелаваме здраве, успехи и всичко най-добро в новото футболно предизвикателство”, написаха от клуба.