ОФИЦИАЛНО: Ман Сити подписа за пет години с Аке
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Манчестър Сити потвърди привличането на централния бранител на изпадналия в Чемпиъншип Борнемут Нейтън Аке.

25-годишният защитник премина успешно медицинските прегледи и сложи подписа си под контракт за пет години. Гражданите платиха за услугите му трансферна сума от 41 милиона паунда.

Аке става второто ново попълнение на Сити през лятото след пристигането на крилото Феран Торес от Валенсия.

„Сити е най-добрият отбор в страната през последното десетилетие“, заяви Аке. „Да дойда тук е мечта за мен. Това е топ клуб, пълен с играчи от световна класа.

“Накъдето и да погледнете в този отбор има големи имена с международно признание. Пеп е мениджър, уважаван от цял ​​свят – това, което прави, говори само за себе си.

“Знам, че ще трябва да работя усилено, за да вляза в тима, но това е, което трябва да направя. Ще направя всичко възможно, за да помогна на отбора да спечели много трофеи.”

Спортният директор на клуба Чики Бегиристайн  също изрази задоволството си от осъществения трансфер:

„Нейтън е качествен защитник,” заяви бившият играч на Барселона. “Той беше лидер по времето си в Борнемут и съм много доволен, че успяхме да го доведем тук.“

„Той е силен и бърз и смятаме, че притежава техническите и интелектуални качества, необходими за състава на Пеп.

“Работата с този отбор, който е пълен с играчи от световна класа, ще повиши нивото му и ние с нетърпение очакваме да видим какво може да постигне тук през следващите години.”