Официално: Славия остава в елита след реми срещу Ботев във Враца
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белите" с шести пореден двубой без поражение

Славия гарантира участието си в efbet Лига и през следващия сезон. “Белите” спечелиха ценна точка при визитата си на Ботев Враца в среща от 31-вия кръг на първенството. Така те си гарантираха оцеляването и ще изиграят без напрежение последния си мач.

Попадението за “белите” в днешния мач отбеляза Ради Кирилов, докато точен за домакините бе Дориан Бабунски. С това реми пък Ботев Враца остана на 12-ото място, което към момента означава бараж срещу третия от Втора лига. Врачани имат две точки повече от 13-ия Монтана, като двата тима излизат един срещу друг на “Огоста” в последния кръг.

Само след 120 секунди игра Славия имаше положение за попадение. Димитър Рангелов стреля с глава след центриране от корнер, но ударът му мина над вратата. Малко след това опитният нападател отправи техничен удар с пета, но в аут.

В 7-ата минута домакините също стигнаха до първия си голов шанс, като удар на Чавдар Ивайлов бе избит от Светослав Вуцов. В 14-ата минута имаше сериозно разбъркване в пеналта на Славия, но футболист на домакините не успя да нанесе решаващия удар.

В 21-ата минута Христо Златински отправи удар от фаул в стената и така домакините пропуснаха добър шанс. Осем минути след това гостите откриха резултата чрез Радослав Кирилов. Нападателят прати топката в мрежата на домакините от близка дистанция, след като преди това Красимир Костов отрази удар на Макрилос – 0:1.

В продължението на първата част Славия изравни. Юлиан Ненов центрира от фаул и Дориан Бабунски намери топката с глава по най-добрия начин, за да порази вратата на Вуцов – 1:1.

В началото на втората част гостите имаха възможност да поведат в езултата. Емил Стоев отправи опасен удар, но Красимир Костов се намеси на ниво.

В 61-ата минута Ботев Враца пропусна шанс за второ попадение. Дориан Бабунски отново можеше да се разпише с глава, но този път Вуцов спаси.

В следващите минути темпото на игра спадна и нямаше ситуации за гол. В 88-ата Славия организира чудесна контраатака, но решаващият пас към Михаил Александров не бе добър и “белите” стигнаха само до ъглов удар.