google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Жорди Говеа продължава кариерата си в словенския Олимпия Любляна

Берое направи престижен изходящ трансфер, след като продаде еквадорския бранител Жорди Говеа на словенския гранд Олимпия Любляна. Днес отборът на Олимпия официално представи капитана на зараралии като свой играч. Според информациите в Словения, Берое ще вземе около 500 000 евро за трансфера на един от най-класните си футболисти.

„Много съм развълнуван да дойда в Олимпия. За мен това е голяма крачка напред в кариерата ми. Присъединих се към най-големия отбор в страната, така че искам да давам най-доброто от себе си всеки ден за този клуб. Сигурен съм, че можем да направим много добри неща. Имаме млад отбор, но с много качество. Старши треньорът е много опитен. За първи път съм в Словения, но веднага видях, че е много красива страна. Наистина харесвам града и това наистина означава много, когато става дума за такива промени в живота“, бяха първите думи на Говеа като футболист на ‘зелено-белите’ от Любляна.

25-годишният Жорди Говеа бе титуляр във всеки един от първите пет мача на Берое този сезон, като се отчете с една асистенция. През миналия сезон еквадорецът взе участие в 27 срещи за заралии, като вкара 1 попадение и даде 1 асистенция.

Новият клуб на Говеа – Олимпия, е в битка за влизане в груповата фаза на Лига на Конференциите. Словенският тим играе срещу Риека реванш тази седмица в Любляна, като първата среща на хърватска земя завърши 1:1.