Официално: Спартак Варна представи новия си треньор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кириакос Георгиу наследява поста от Александър Томаш

Новакът в елита Спартак Варна официално обяви назначението на новия си старши треньор Кириакос Георгиу, който беше представен от президента на клуба Павлин Николов по време на пресконференция в сряда. Георгиу ще бъде подпомаган от Левон Апкарян, който ще заеме позицията на негов първи асистент.

Само преди малко повече от седмица Георгиу стартира сезона като треньор на Академик Свищов, водейки отбора към победа в първия си мач. Въпреки това, той постигна съгласие с ръководството на Академик да прекрати договора си след получаването на офертата от Спартак Варна.

Георгиу се завръща в Спартак за втори път, след като ръководи отбора през 2019 г. във Втора лига. Опитният гръцки специалист е бил начело и на други клубове, включително Родопа и Оборище, а също така е бил част от щаба на Бруно Акрапович в Локомотив Пловдив.

Той наследява поста от Александър Томаш, който пое ЦСКА миналата седмица, след като Томислав Стипич бе освободен от клуба, заради слабия старт на сезона в елита.

Спартак Варна започна сезона впечатляващо и в момента заема третата позиция в efbet Лига с четири победи, две равенства и само една загуба, изоставайки с две точки от лидера Левски.