Оле Гунар Солскяер: Имаме си свой начин, по който правим нещата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Оле Гунар Солскяер обяви визията си за бъдещето развитие на Манчестър Юнайтед и коментира, че дори и мащабните промени през настоящия трансферен прозорец не биха могли да се считат за цялостно решение на всички проблеми, стоящи на дневен ред пред тима.

Припомняме, че след като момчетата му отбелязаха два пъти подред неуспех, между „червените дяволи“ и четвъртото място в класирането на ФА Къп вече зейна дупка от шест точки, а недоволството на феновете нараства, поради липсата на свежи попълнения в отбора.

Това обаче явно не притеснява старши треньорът Солскяер, който в прав текст отговори на нападките и заяви, че изграждането на отбора е негова грижа и той ще работи за подобряване на играта ми по свои начини, а не под чужд натиск и според чуждите виждания. За да бъде още по-ясен, наставникът направи сравнение между себе си и своя колега Юрген Клоп, отбелязвайки, че треньорът на Ливърпул е разполагал с предостатъчно свобода и време през четирите изминали сезона, за да може да изгради отбора си и затова му се е получило толкова добре.

В тази връзка, Солскяер е категоричен, че той също си има своите начини, по които да съумее да поправи грешките и да вдигне класата на отбора. Но това няма как да бъде направено изведнъж, а въпрос на време. Той изрази негативното си отношение към опцията да приеме в отбора голям брой нови попълнения в рамките на един трансферен прозорец.

Мениджърът припомни, че изминалият летен прозорец е бил доста удачен, но в условията на сегашния той среща известни затруднения. Въпреки това обаче ще направи всичко възможно да извлече най-голяма полза за отбора си и сега. Защото, когато човек следва собствения си план, тогава нещата се получават най-добре. Като една от най-големите грешки, която се опитва да избегне, Солскяер посочи евентуална бърза промяна, която би имала единствено краткотраен ефект, към какъвто той не се стреми. Затова, оправдавайки гласуваното от ръководството доверие, той ще следва своите собствени виждания за подобряване състоянието на отбора си и е сигурен, че взетите мерки ще бъдат напълно удовлетворителни, особено в дългосрочен план. Треньорът изрази задоволството си от ползотворните и разговори с клуба, които самият той описва като „много позитивни“.

Що се отнася до контузените в момента играчи от състава преди срещата с Транмиър от четвъртия кръг на ФА Къп, норвежецът изрази радостта си от вече подобреното състояние на Виктор Линдельоф, а Ерик Баи, който бе сред резервите при последните две срещи, след дълго отсъствие заради травма, най-вероятно ще се включи в предстоящата игра срещу Транимиър.