google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Байерн все още е сила и мнозина футболисти умират да играят за нас", споделя Кан

Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Оливер Кан отново държи на своята версия, че звездата на тима Роберт Левандовски ще остане на “Алианц Арена” до края на следващия сезон. Легендарният вратар заяви, че все още баварците са сила в европейския футбол и мнозина играчи умират да са в клуба.

Кан посочи, че в момента заплатите на футболистите са най-голямото предизвикателство пред клуба: “Възнагражденията се увеличиха значително през последните години и най-вероятно няма да намалеят. Всички имат проблем с това. Заради пандемията изгубихме около 150-200 млн. евро”.

“Байерн не e и няма да се превърне в клуб, който само развива футболисти с цел да ги продаде. Такъв тим е принуден да се разделя със своите играчи, но ние не сме такива. Байерн все още е огромна сила. Има мнозина футболисти, които си умират да играят за нас”, споделя Кан.

Оли Кан смята, че Байерн е на правилния път, като проблемите в даден клуб са част от футбола. Той отново коментира и желанието на Левандовски да напусне баварския гранд.

“Няма какво да коментираме темата, защото Роберт има договор с нас до 2023 година и ще го изпълни. Предложихме конкретна оферта пред неговия агент, иначе нямаше да го твърдим”, каза Кан.