Определиха САЩ за домакин на световното клубно първенство през 2025
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Световното клубно първенство през 2025 г. ще бъде върхът на елитния професионален мъжки клубен футбол и с необходимата инфраструктура, съчетана със силен местен интерес, Съединените щати са идеалният домакин за началото на този нов глобален турнир

Съветът на ФИФА определи единодушно Съединените американски щати за домакин на новия формат на Световното клубно първенство. Той ще включва 32 отбора, а неговото първо издание ще се проведе след две години. По този начин турнирът ще служи като тест за Мондиала, който ще се проведе една година по-късно в три държави от Северна Америка – САЩ, Канада и Мексико.

„Световното клубно първенство през 2025 г. ще бъде върхът на елитния професионален мъжки клубен футбол и с необходимата инфраструктура, съчетана със силен местен интерес, Съединените щати са идеалният домакин за началото на този нов глобален турнир“, коментира президентът на ФИФА Джани Инфантино.

Разпределението на квотите по континентални конференции ще стане ясно официално до няколко седмици, като УЕФА (Европа) ще разполага с 12 клуба, КОНМЕБОЛ (Южна Америка) ще има 6 представили. Отборите от Азия ще са 4, колкото ще са и тези от Северна Америка и Африка, а Океания ще бъде представлявана от един представител.