google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Виктор Орбан и Боби Михайлов ще гледат заедно Унгария-България

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан потвърди, че ще присъства на срещата Унгария и България тази вечер. Втората за нас евроквалификация от група G започва в 21.45 часа на стадион “Пушкаш Арена”.

59-годишният премиер на Унгария е сред известните и сериозни фенове на привърженици на футболната игра сред политиците на Стария континент, като е сериозен подръжник на унгарския национален отбор и на МОЛ Види на клубно ниво, а любовта му към играта се изразява в сериозни инвестиции за милиони евро в инфраструктура, организация и обезпечаването на отбори и региони. От официалния протокол на министерския съвет на страната са потвърдили пред тамошната футболна федерация, че Орбан ще седне на Супер-ВИП-ложата тази вечер, а до него ще бъде и президентът на БФС – Борислав Михайлов.

За Орбан това ще е втори мач на високо ниво, която ще наблюдава като зрител в рамките на 10 дни, след като посети и двубоя между Ференцварош и Байер (Леверкузен) в Лига Европа на 16-и март.

Иначе домакините демонстрираха уважително отношение на най-високо ниво към родните национали и делегацията. Ангажирани асистенти непрестанно се интересуваха на кой какво му липсва, за да разрешат казуса както на “Пушкаш Арена”, така и на базата на националния тим “Телки”, която се намира на 20 километра северно от Будапеща.