Оренбург надви Славия с късен гол, Тарханов доволен от играта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Още един нов ще има най-вероятно, той играе като опорен халф", разкри наставникът на "белите" след спаринга

Отборът на Славия инкасира поражение и в петата си контрола в Турция. Българският тим загуби с 0:1 от втородивизионния руски Оренбург. Единственото попадение в спаринга падна в самия край на двубоя, като негов автор бе Кирил Капленко (89`). Последната проверка на „белите“ е след два дни срещу Ротор.  Първият мач на Славия от пролетния дял е на 13 февруари срещу ЦСКА.

След днешния мач треньорът на Славия Александър Траханов заяви, че отборът е стоял нелошо в защита и атака, и е доволен от представянето на младите футболисти.

“Изглеждахме нелошо и в защита, и в атака. Нямаше много положения от тяхна страна. Ясно е, че Венци Христов и Ивайло Димитров още не са готови за цял мач. Първото полувреме играхме по-добре. Доволни сме от младите, които играха. В ситуацията за гола просто стана грешка на Стоянов, не трябва да се допуска така лесно да се центрира към нашето наказателно поле. Гандри още вчера на тренировки показа добри неща, добре мисли на терена, висок е, добре тръгва в атака. Вижда се, че е добър футболист. Не е готов може би още на максимум, но се вижда, че има качества. Да, мислим, че ще остане при нас.“

„За останалите двама на проби ще вземем решения. Довечера ще се съберем, ще помислим. Никита е техничен футболист, днес се стара момчето, но искам да видя борба. Първият мач нямаше твърдост при влизанията в единоборствата. Колкото повече спечелени единоборства, толкова по-добре. Вдигаме нивото в сравнение с първия мач“, каза още треньорът на Славия.

„Ще се постараем да вземем максимума в първенството. В тези контролни мачове не гледам толкова резултата. Когато бях в Криля Советов имахме пет поредни загуби и после тръгнахме нагоре. Има израстване. Днес имаше борба.“

„Още един нов ще има най-вероятно. Той играе като опорен халф. Засега нямаме намерение да се освобождаваме от някого. Имаме много млади, с които трябва да се тренира много”, разкри Тарханов.