Осем от Лудогорец крушираха срещу Динамо и приключиха с ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Френският съдия Беноа Бастиен напълно съсипа разградчани в Загреб с три червени картона

Българският шампион Лудогорец приключи участието си в пресявките за Шампионската лига този сезон. Разградчани загубиха с 2:4 от Динамо Загреб като гост и след поражението и в Разград с 1:2 преди седмица изхвърча от турнира.

“Орлите” завършиха срещата с осем души, след като рано в мача Доминик Янков беше изгонен, а четвърт час преди края и Рик Джонатан се насочи към съблекалните преди Жан Карничник също да види червения цвят на картона.

След по-малко от четири минути от началото на мача, Мартин Батурина стреля силно към вратата на Симон Слуга, но хърватският нападател на “орлите” спаси и прати топката в корнер.

В осмата Рик Джонатан проби отлично през средата и даде добър пас вдясно за Сисиньо, но той центрира много неточно. Натискът на домакините даде резултат в 13-та минута. Стефан Ристовски пое отдясно и центрира на втора греда за Дърмич, а той с глава стреля точно в обратния ъгъл на Слуга – 1:0.

В 17-ата минута Рик Джонатан напредна през средата на терена и пусна към Доминик Янков. Младокът в Лудогорец шутира силно с левия крак, но Ливакович отрази. След това бранител на Динамо изчисти с глава, а Янков атакува топката, но вместо нея уцели крака на бранител на Динамо, след което реферът Беноа Бастиен го изгони с втори жълт картон.
Осем от Лудогорец крушираха срещу Динамо и приключиха с ШЛ 1
В 25-ата Бастиен даде на хърватите и дузпа. Шпикич напредна отдясно и смени рязко посоката си, което хвана Антон Недялков неподготвен и бранителят фаулира съперника си в наказателното поле. Мислав Оршич се засили и с плътен удар удвои – 2:0 за Динамо.

Минута преди края на редовното време на първата част домакините вече водеха с класическа преднина. Мислав Оршич получи вляво топката и нахлу навътре в наказателното поле на “орлите” и беше безпогрешен. Все пак, в добавеното време на първото полувреме Кирил Десподов достигна до топката след единоборство между Игор Тиаго и бранител на Загреб и веднага стреля, за да намали резултата.

Малко след подновяването на играта пък Тиаго стреля с глава, а Лудогорец имаше яростни претенции за дузпа, заради игра с ръка на бранител в синьо. Реферът Бастиен беше привикан на мониторите да прегледа ситуацията и се видя, че нарушение наистина има, което доведе до дузпа и за родния тим. Зад топката застана Кирил Десподов, който отново реализира.
Осем от Лудогорец крушираха срещу Динамо и приключиха с ШЛ 2
Макар и с човек по-малко, Лудогорец продължи да прилага натиск в търсене на два гола, които да ги задържат в срещата, но в 72-ата реферът Бастиен реши всичко в мача. Тогава той изгони втори играч на Лудогорец – Рик Джонатан. Бразилецът тръгна да прави финт срещу Шпикич, но несполучливо, а при опита си да запази топката свое притежание удари с длан в лицето съперников футболист и това доведе до втори жълт картон и за офанзивния футболист на гостите.

В 85-та минута Динамо Загреб получи и втора дузпа, след като Карничник извърши нарушение. ВАР обаче привика Бастиен до монитора и изгони Карничник с директен червен картон. Бруно Петкович застана зад топката и оформи крайното 4:2.

Така Лудогорец ще прехвърли евроучастието си в Лига Европа, където ще срещне литовския Жалгирис в плейоф за влизането в групите на турнира.
Фото: СтартФото