Oсновни претенденти за “Златната обувка” на Евро 2020
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Коефициентите за някои все още са изключително високи

Голямата цел на Евро 2020 е шампионския трофей. Но покрай битката за титлата винаги е любопитно и кой ще се успее да спечели голмайсторския приз.

Кои са основните претенденти за реализаторската корона на шампионата на Стария континент?

Хари Кейн (Англия)

Oсновни претенденти за "Златната обувка" на Евро 2020 1

Все още има няколко неизвестени в състава, предвождан от селекционера Гарет Саутгейт. Но ако има някой, който може да бъде сигурен дори за титулярния си пост в тима на Англия, това без съмнение е Хари Кейн.

Таранът на Тотнъм записа седми пореден сезон с поне 20 гола на своята сметка, а освен това показа на всички какво умее с националната фланелка на световното първенство в Русия през 2018 година.

Тогава Кейн стана голмайстор на турнира, като три от попаденията му дойдоха след изпълнения на дузпи. Сега Хари отново ще изпълнява 11-метровите удари в полза на Трите лъва, а и ще има зад себе си още по-талантливи офанзивни изпълнители.

Всичко изборено превърна 27-годишния Кейн и във фаворит на букмейкърите.

Мачове за националния тим: 53

Голове за националния тим: 34

Ромелу Лукаку (Белгия)

Oсновни претенденти за "Златната обувка" на Евро 2020 2

Навършилият по-рано този месец 28 години мощен нападател на Интер е най-резултатният играч в историята на белгийския национален отбор, като следващите го в своеoбразната класация дори не са близо до него.

Именно към Лукаку са насочени погледите за головете, които биха донесли първи трoфей от голямо първенство във витрината на “червените дяволи”.

Белгия беше най-резултатният тим на световното първенство в Русия през 2018 година, а сега отново е сред големите фаворити, имайки предвид наличието на играчи от калибъра на Кевин де Бройне, Юри Тилеманс и братята Азар.

Big Rom ще има серия от удобни възможности за гол, а наставникът Роберто Мартинес изглежда в състояние да настрои шампионските струни…

Мачове за националния тим: 91

Голове за националния тим: 59

Килиан Мбапе (Франция)

Oсновни претенденти за "Златната обувка" на Евро 2020 3

Мнозина смятат 22-годишния Мбапе за най-ярката фигура в световния футбол сред младите дарования.

“Петлите” са в повече от тежка група заедно с европейския шампион Португалия, Германия и Унгария. Скоростта и уменията на Мбапе обаче са в състояние да разстроят и най-добре органиизраната отбрана.

Ако не вярвате – припомнете си какво се случи на Аржентина на световния шампионат в Русия…

Мачове за националния тим: 42

Голове за националния тим: 16

Кристиано Роналдо (Португалия)

Oсновни претенденти за "Златната обувка" на Евро 2020 4

И на 36 Кристиано продължава да бъде същински голов магьосник. Нещо повече, сега португалската супер звезда може съвсем смело да погледне към рекорда на иранеца Али Даеи от 109 попадения с екипа на националния отбор.

Трудно е да повярваме, че селекцията на Фернанду Сантош е в състояние да повтори европейския си триумф от 2016 година, но при всички случаи Роналдо и компания ще играят ключова роля.

Сегашният португалски тим също не е лишен от класа, както и от някои изключително обещаващи млади изпълнители като Жоао Феликс. Имайки предвид и на какво е способен Бруно Фернандеш, става ясно, че CR7 като нищо би могъл да допълни няколко гола към сметката си

Мачове за националния тим: 173

Голове за националния тим: 103

Карим Бензема (Франция)

Oсновни претенденти за "Златната обувка" на Евро 2020 5

Само преди няколко седмици въобще не беше ясно, че стрелецът на Реал Мадрид ще има възможност да играе на европейското първенство.

Разумът, или по-скоро нуждата от нападател с головите умения на Бензема, накараха френската федерация да преосмисли решението си той повече да не бъде викан в националния тим заради шумния скандал преди няколко години.

Тогава Карим беше обвинен, че е изнудвал друг играч на Франция  – Матио Валбуена, с видеозапис с интимно съдържание.

С днешна дата обаче томахавката изглежда заровена, Дидие Дешан и цяла Франция очакват новата серия голове от Бензема, а защо и не “Златна обувка”…

На 33 той осъзнава, че това може да е последната му възможност да играе на финали на европейско първенство.

Мачове за националния тим: 81

Голове за националния тим: 27

Роберт Левандовски (Полша)

Oсновни претенденти за "Златната обувка" на Евро 2020 6

Когато си вкарал 41 гола в рамките на един сезон в Бундеслигата – повече от всички други именити стрелци в германското първенство, включително неподражаемия Герд Мюлер, няма как да не си сред фаворитите за приза на реализаторите на Евро 2020.

Всъщност Лева може да се чувства ограбен от глобалната пандемия, тъй като невръчването на “Златната топка” за миналата година сякаш ощети най-много именно него. Каква година имаше само головият диамант на Байерн и Дружина Полска – 47 гола в 44 мача…

Левандовски няма шанса да играе в някои от спряганите за шампионската титла, но той е доказвал многократно, че може да се разписва срещу всички, при това често. В случай пък, че Полша успее да прескочи групата, в която са Испания, Швеция и Словакия, Лева със сигурност се превръща в сериозен претендент.

Дори букмейкърите започнаха да прецират своите коефициенти. Снощи шансовете на Лева бяха оценени с 21.00, но днес вече са 19.25.

Голове за националния тим: 118

Голове за националния тим: 66

Коефициентите за “Злтаната обувка” в Efbet спортни залози:

6.75 – Хари Кейн

8.00 – Ромелу Лукаку

8.75 – Килиан Мбапе

10.50 – Кристиано Роналдо

16.25 – Карим Бензема

18.50 – Мемфис Депай (Нидерландия)

19.25 – Роберт Левандовски

21.00 – Антоан Гризман (Франция)

21.00 – Чиро Имобиле (Италия)

23.00 – Алваро Мората (Испания)

24.00 – Тимо Вернер (Германия)