Още 13 човека в Берое са с COVID-19, пропадат два мача на тима
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Заралии обявиха, че имат още 12 заразени с коронавирус

Ръководството на Берое обяви на официалната си страница, че вече има 17 положителни проби за коронавирус в клуба. 12 от заразените с COVID-19 са играчи, а 5 от пробите са на хора от щаба на заралии.

Тимът от Стара Загора е домакин на Монтана в неделя от 15:00 часа в мач от efbet Лига, но срещата трябва да бъде отложена, тъй като заралии имат над 10 положителни теста. Двубоят с Левски на 28 ноември също не би трябвало да се играе, тъй като карантината на футболистите няма да е приключила.

Припомняме, че в понеделник заралии обявиха за двама заразени играчи и човек от щаба, а по-късно стана ясно, че и вратарят Християн Василев е с коронавирус.

Ето какво написаха от Берое на официалната си страница:

“Днес излязоха окончателните резултати от направените PCR тестове за Covid – 19 на всички от представителния отбор на Берое. Както е по наредба, бяха направени тествания в два последователни дни. За съжаление има нови 9 положителни проби сред футболистите и 4 от спортно-техническия щаб на отбора. Всички незабавно бяха поставени под карантина.

Така общият брой на положителните проби за Covid -19 в представителния тим е 17 – 12 футболисти и 5 души от щаба. В момента със своите национални отбори са пет от футболистите на тима, които също ще бъдат тествани след своето завръщане.

Най-вероятно срещата от 13 кръг на efbet Лига срещу Монтана ще бъде отложена, но Берое очаква решението на БФС”.