Още един боксьор с мераци за бой с Антъни Джошуа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Шведският боксьор Роберт Хелениус е поредният боксьор в тежката категория, който изрази желание за бой с Антъни Джошуа. В момента британецът е задължен от IBF да защити титлата си срещу Кубрат Пулев, така че иска или не, Хелениус ще бъде длъжен да се нареди на опшаката.

В момента шведът е със  статут на задължителен претендент във версия WBA, след победата си над Адам Ковнацки и действително има основания да претендира за такъв сблъсък. Факт е обаче, че Кобрата е по-напред в редицата опоненти за мач с Джошуа и няма регламентиран начин той да бъде изместен. Закономерно, 36-годишният швед обаче гледа далеч в бъдещето:

„Това би бил много интересен мач. Много бих искал да го получа. Ще има фойрверки и тактика, разбира се, но смятам, че ще бъде много, много интересен двубой. Много бях изненадан, че Анди Руис го нокаутира. Тогава той направи грешки, но във втория мач се справи добре. Руис и аз сме много различни боксьори. С Антъни сме на един и същи ръст. Правил съм спаринги с него. Нямам лично отношение срещу него, той е много готин тип. Имам високо мнение за него и много го харесвам, но смятам, че мога да го победя“, каза Хелениус пред „Скай Спортс“.

Шведът е с две поредни победи от 2019-та година насам.

„Смятам, че това се дължи на факта, че мога да тренирам без контузии в последните две години. Имах много проблеми след операцията си на рамото. Бях болен, имах проблеми с дробовете, но сега смятам, че се завръщам. Надявам се да получа най-големия мач. Нямам претенции срещу кого ще се бия сега, така че ще съм готов за всякакви варианти“.

Към момента очите на Джошуа са към следващия му бой с Кубрат Пулев. Ситуацията около мача обаче е с големи въпросителни, след като Еди Хърн заяви, че епидемията от Корона вирус може да измести датата с 1 месец, а Кобрата заяви, че двубоят най-вероятно ще се осъществи късното лято или есента на 2020-та година. Официално преместване на съревнованието между двамата тежки удрячи все още няма, но по всичко личи, че обявяването му в публичното пространство е въпрос на време.

Припомняме, че Роберт Хелениус беше съотборник на Кубрат Пулев в тима на немския промоутър “Зауерланд”.