Още един тежък удар за Реал Мадрид – Милитао аут за 9 месеца
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бразилският защитник няма да играе до края на годината

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти ще бъде лишен от услугите на бразилския централен бранител Едер Милитао. Защитникът на “лос бланкос” се контузи в срещата от първия кръг с Атлетик Билбао. След направените изследвания ства ясно, че футболистът е със скъсани кръстни връзки на лявото коляно.

Това е нов неприятен удар по Реал Мадрид, след като същата травма получи и белгийският вратар Тибо Куртоа. Така Милитао се присъединява към Куртоа в лазарета двамата няма да играят в близките няколко месеца.

„След направените тестове на нашия играч Едер Милитао, той е диагностициран с разкъсана предна кръстна връзка на лявото коляно. Играчът ще бъде опериран през следващите няколко дни“, пишат от Реал Мадрид.

Очакванията са Милитао да бъде извън терените за срок от около 9 месеца, пише вестник “AS” в зависимост от това доколко операцията му ще бъде успешна, след което ще продължи своя възстановителен режим.

През миналия сезон Милитао игра в 33 мача в Ла Лига, като вкара 5 гола. Той е в отбора от 2019 г., когато бе привлечен от Порто.