google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Манчестър Сити, който е отстранен от УЕФА от участие в двубоите в Шампионска лига и Лига Европа за две години, заради нарушаване на правилата на финансовия честен игра, може да бъде изправен пред друго наказание. Става дума за лишаването на „гражданите“ от шампионската титла на английската Висша лига през 2014 г., съобщава Daily Mail.

Вече беше съобщено, че ръководството на Висшата лига може да изтегли точки от Сити, тъй като всички финансови данни за лицензиране на турнира трябва да съвпадат с тези, които клубът предоставя на УЕФА. Според изданието, няма смисъл да се лишават „гражданите” от спечелените точки през този сезон, тъй като клубът е извършил измама в периода от 2012 до 2016 г.

През това време Манчестър Сити на два пъти стана шампион на Висшата лига (2012, 2014). През сезон 2011/2012 „гражданите“ спечелиха титлата, изпреварвайки Манчестър Юнайтед по отношение на разликата между отбелязани и пропуснати голове, а през 2013/2014 манкунианците заеха първо място, спечелвайки само две точки повече от Ливърпул.

Все още не е ясно в кой период на 2012 г. ръководството на Манчестър Сити е извършило измама със спонсорските договори, за да прикрие загубите си, така че тази титла е под въпрос. В същото време първенството през 2014 г. определено съвпада със споменатия период.