Добави коментар
"Армейците" с поредна стъпка, която да гарантира построяването на новото съоръжение.

Ръководството на ЦСКА не спира да работи по плана за построяването на нов стадион.

„Червените“ разкриха, че са подписали Меморандум с държавата и чрез него трябва да се създаде съвместно дружество, което да гарантира проектирането и построяването на ново съоръжение.

Ето какво написаха от ЦСКА на своя официален сайт и „Фейсбук“ страница:

„Днес ЦСКА подписа Меморандум за създаване на съвместно дружество с държавата, което да гарантира построяването на новия стадион.

Чрез меморандума клубът и спортното министерство се ангажират с ясни стъпки и срокове, които да официализират учредяването на общо дружество. Важно допълнение към документа е подписаното към него Приложение, което представлява учредителния акт на новото дружество. В него страните постигат съгласие за структурата и дейността на дружеството.

Докато тече работа по документацията и вписването в Търговския регистър, държавата потвърждава правото на ЦСКА да продължи проектирането на стадиона и се задължава да съдейства при необходимост. Цялото финансиране за стадиона ще бъде осигурено от ЦСКА. Ръководството на клуба и международните проектанти продължават усилената работа по идейния проект и техническите параметри на стадиона.

Както многократно сме заявявали, готови сме на всякакви варианти за партньорство с държавата и ще спазваме всички законови разпоредби, само и само да стигнем до строеж на ново, модерно спортно съоръжение, което София заслужава“.

Добави коментар
Гласувай:
4.6/5 - 13 гласували