Отбор от елита на Франция с интерес към Тибо Вион
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Метц иска да привлече защитника на ЦСКА

Отборът на Метц има сериозен интерес към Тибо Вион от ЦСКА. Защитникът има контракт с “армейците” до края на сезона, като няма индикации, че ще бъде подновен. Въпреки това, Вион е много важен играч за Саша Илич и той е футболистът с най-много мачове за “червените” през сезон 2022/23 – 18. Освен това френският бранител има 6 асистенции и има ключова роля в тима – изпълнява статичните положения.

Вион е юноша на Метц и френският клуб иска да си го върне обратно. Преди да пробие в професионалния футбол, бранителят преминава и през школата на Порто. През 2014 г. обаче дебютът на Вион е при мъжете, играейки за Метц. Кариерата на футболиста продължава в Ниор, след което през 2020 г. той идва в България и облича екипа на ЦСКА.

Световният шампион с Франция за юноши доста време не можеше да намери своето място в състава на “червените”. Той дойде като десен бек, но през миналата кампания бе използван на позиция вътрешен халф. Така Вион се утвърди в състава на ЦСКА и в момента е сред ключовите играчи. Предстои да видим дали Метц ще изпрати оферта за правата на футболиста или ще пробва да го вземе през лятото като свободен агент.