Добави коментар
Метц иска да привлече защитника на ЦСКА

Отборът на Метц има сериозен интерес към Тибо Вион от ЦСКА. Защитникът има контракт с „армейците“ до края на сезона, като няма индикации, че ще бъде подновен. Въпреки това, Вион е много важен играч за Саша Илич и той е футболистът с най-много мачове за „червените“ през сезон 2022/23 – 18. Освен това френският бранител има 6 асистенции и има ключова роля в тима – изпълнява статичните положения.

Вион е юноша на Метц и френският клуб иска да си го върне обратно. Преди да пробие в професионалния футбол, бранителят преминава и през школата на Порто. През 2014 г. обаче дебютът на Вион е при мъжете, играейки за Метц. Кариерата на футболиста продължава в Ниор, след което през 2020 г. той идва в България и облича екипа на ЦСКА.

Световният шампион с Франция за юноши доста време не можеше да намери своето място в състава на „червените“. Той дойде като десен бек, но през миналата кампания бе използван на позиция вътрешен халф. Така Вион се утвърди в състава на ЦСКА и в момента е сред ключовите играчи. Предстои да видим дали Метц ще изпрати оферта за правата на футболиста или ще пробва да го вземе през лятото като свободен агент.

Добави коментар
Гласувай:
3.2/5 - 19 гласували