Откровен Сталоун: “Роки VI беше по-добър от оригинала”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Прочутият американски актьор, продуцент и сценарист Силвестър Сталоун направи интересно изказване, свързано с един от най-великите филми, посветена на бокса.

74-годишният Сталоун смята, че шестата серия от знаменитата поредица “Роки Балбоа” е била дори по-силна от дебютния филм, видял бял свят през 1976 година.

В същото време здравенякът от Холивуд е убеден, че петата част се е оказала сериозен провал като именно заради това малцина са очаквали лентата изобщо да бъде продължена.

„Филмът „Роки“, беше досущ като самия герой – никога не се предадохме“, заяви Сталоун.

„Той е много неуверен боксьор. Хората се разпознаха в този образ. Мнозина са изпадали в неговата ситуация и са се чувствали по този начин. Шестият филм беше като първият – възвърнахме онази романтика.“

„Дори бих казал, че „Роки VI“ беше по-добър от оригинала.“

Слай се върна и към любопитните моменти по време на заснимане на лената.

„Беше много трудно заснемането (б.р. на шестата част),” спомни си той. “Вече бяхме много по-възрастни от целевата ни аудитория. Гледаха ни 28-30-годишни, а ние си бяхме старчета (смее се). Чувството да докоснем отново всички беше уникално.

Преди девет години Сталоун беше приветстван в боксовата „Зала на славата“. Това предизвиква противоречиви реакции, защото според мнозина получаването само на удари в лицето и то на филмова лента няма нищо общо с истинския бокс.

Въпреки това с филма „Роки“ Сталоун помага много за разпространението и развитието на този спорт, с което си заслужава почетното място.