google новини лого Последвай ни
Добави коментар
За поредна година София ще посрещне някои от най-елитните тенисисти

Тенис турнирът Sofia Open от сериите ATP 250 ще се проведе в родната столица и през 2021 г. въпреки трудностите за организирането и конкуренцията на други европейски градове, които искаха да приемат престижната надпревара.

Новината бе съобщена днес от председателят на Българската федерация по тенис Стефан Цветков пред делегатите на редовното годишно Общо събрание. Домакин на мероприятието бе ТК „Локомотив” (Пловдив).

„Важното е, че запазихме този турнир, който олицетворява нашия спорт в България и пред света. Той и Световната купа по ски в Банско са двете най-големи международни състезания, които се провеждат в нашата страна и носят огромен престиж”, сподели Цветков.

Освен турнирът Sofia Open, нашата страна ще посрещне и други тенис надпревари през 2021 г. Ще има общо шест турнира (по три за мъже и жени) от сериите ITF World Tour в Санта Марина край Созопол. Турнир от същата категория ще се проведе и във Варна. През лятото ще се има и 2-3 нови UTR турнира, чиито домакини ще се определят допълнително.

„Трябва да сме обединени въпреки факта, че съществуват различия по някои въпроси. Нашият спорт е сред водещите в България и се надявам всички да положим усилия да го направим още по-привлекателен, още по-масов, още по-престижен за подрастващите тенисисти”, добави Стефан Цветков.