Добави коментар
Корумпираните костюмари имали план да хвърлят вината върху привържениците на Червените

Престижният The Guardian съобщава, че решението да се прехвърли цялата вина за недопустимия хаос преди финала в Шампионската лига върху привържениците на Ливърпул е било взето доста преди срещата.

Корумпираната организация е имала готов подробен план какви действия да предприеме, в случай че се стигне до забавяне на началния съдийски сигнал.

След като се случи точно това УЕФА обяви, че проблемът е бил породен от хиляди фенове на Ливърпул, които „били с фалшиви билети“ и причинили струпвания на входовете.

Впоследствие, разбира се, това се оказа абсолютно невярно. Нещо повече, наяве излязоха свидетелства за недопустимо полицейско насилие срещу привърженици на Червените.

УЕФА отдавна води война срещу непокорните привърженици на Ливърпул, голяма част от които заклеймяват прекомерната комерсиализация на европeйския футбол и вкарването му в американски тип корпоративни релси.

През 1985 година същата централа изми ръцете си за неспособността си да организира по подходящ начин финала за Купата на европейските шампиони в Брюксел с привържениците на Ливърпул.

Вследствие клубът от Мърсисайд получи сурова санкция от шест сезона лишаване от право на участие в континенталните надпревари.

 

Добави коментар
Гласувай:
3.3/5 - 18 гласували