google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Английският специалист с пикантни подробности за българския футбол, бойния дух на ЦСКА и освежаващата липса на ВАР

Техническият директор на ЦСКА София Алън Пардю огласи в родината си любопитни подробности за статуквото в българския футбол, които шокираха мнозина на Острова.

“Има някои неща, които те карат да вдигнеш вежди,” разкрива бившият мениджър на Рединг, Уест Хям, Нюкасъл и Кристъл Палас. “Собственикът на Лудогорец държи телевизионните права на първенството. В Англия със сигурност ще предизвика скандал, тъй като има конфликт на интереси.”

Пардю разказва и за други неща, които са го впечатлили.

“Бюджетът не е като в Англия, няма осем спортни анализатори, няма пълни паркинги пред тренировъчните игрища,” споделя Пардю. “Но има приличен технически стандарт.

“Има съдии, които пускат твърди единоборства и в същото време има съдии, които накъсват играта прекалено много и времето отлита. И няма ВАР. И не ми липсва!

Пардю шокира Англия: "Босът на Лудогорец държи и тв-правата!?!" 1

“Като цяло е много интересно, футболната култура е различна. Например, когато имахме мач в Лига Европа от 22:30 часа вечерта местно време, както се случи преди Коледа, треньорът накара футболистите да тренират в 9 сутринта. Това в Англия няма как да стане…

Пардю допълва, че ЦСКА е бил армейски клуб, а бойният дух и до ден-днешен е впечатляващ.

“Наистина изглеждат страшни. Не бих посмял да се скарам и с треньора Бруно Акрапович… Има малки бунгала на тренировъчното ни игрище, където играчи да спят. Прилича на Brookside Close.

“Тренировъчното игрище е като за Чемпиъншип. Ако имаме ден, можем да играем с Лийдс или Бърнли. Но основното нещо е, че цената, която се поставя на играчите няма нищо общо с тези в Англия. За парите, които взимат те наистина работят добре.

Пардю не крие, че се чувства повече от добре в България и обожава, че системата ВАР все още не функционира в България.

“Аз подписах за договор за няколко години, но съм се разбрал, че ако дойде оферта за мен, може да напусна,” коментира той. “Но, знаете ли какво? Тук много ми харесва. Чувствам се освежен и зареден. Хората са добри, храната също. И няма ВАР! Обожавам това!”

Пардю шокира Англия: "Босът на Лудогорец държи и тв-правата!?!" 2

Участвал съм във финали за купи като играч и като мениджър. Но винаги съм се борил да не изпадна от Висшата лига или да се махна от Чемпиъншип. В Нидерландия работата ми бе да задържа отбора в първата дивизия, което и направих. Но, най-после ми се случва да не се боря срещу всичко и всички. Сега се боря за нещо”, обяви Пардю.

Британецът е особено ентусиазиран, че за първи път е в управлението на клуб, който се бори за спечелването на трофеи.

“Участвал съм във финали за купи като играч и като мениджър,” казва Пардю. “Но винаги съм се борил да не изпадна от Висшата лига или да се махна от Чемпиъншип.

“В Нидерландия работата ми бе да задържа отбора в първата дивизия, което и направих. Но, най-после ми се случва да не се боря срещу всичко и всички. Сега се боря за нещо

“Сега имаме три точки по-малко от лидера Лудогорец. Ние имаме една загуба този сезон, те имат две. Когато след прибрах от Нидерландия имах оферти от Чемпиъншип, но живеейки в чужбина, в Ден Хааг, това изигра огромна роля да отида в ЦСКА.

“Все още не съм виждал стадионът пълен. Но привържениците изглеждат много страстни!”