google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Емблематичният бивш футболист на "червените" похвали Християн Петров и Амос Юга.

Легендата на ЦСКА Аспарухов Никодимов се изказа ласкаво за двама от футболистите на столичния клуб.

Паро не скри суперлативите си към младия Християн Петров, а също така посочи, че Амос Юга се справя отлично като централен защитник.

“Момчето получи възможност и захапа мястото си. Един треньор трябва да повярва на играча и да му удари едно рамо. Точно това направи Саша Илич. Християн разбра, че му имат доверие, и се отблагодари с добри игри. Така се прави и колектив. Илич е бил добър играч и знае как стават работите. Действа по собствен начин и засега му се получава. С един куршум удари два заека – извади добър млад футболист, при това българин, а отделно показа и на останалите, че ако се докажат, ще играят. Той добре познава възможностите им, подсказва им някои ходове – как да се придвижват, как да застават. Петров го демонстрира в двубоите”, смята Никодимов.

“Ако трябва да отличим и някой друг – пак бих се насочил към защитата. И не толкова към Матей, а към Амос Юга. Той пасна в тази зона. По-добре се справя като бранител, отколкото като халф. Здравеняк е, стабилен е и във въздуха, и в единоборствата. Но за мен представянето му не е изненада, защото за защитник има добра техника. Вратарят Густаво Бусато също бе на ниво – опитен е, имаше отлични намеси във важни моменти”, продължи той.

“Сега вече се задава зимната подготовка. Тя ще е много важна, защото сега имаше пауза, следват мачове за купата, после повече от месец почивка, а след това идва време за лагерите. Подготовката е ключов фактор, за да си на ниво напролет”, каза още Паро Никодимов пред “Тема Спорт”.