Паро Никодимов зове за обединение на двете ЦСКА-та
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

“Двата отбора,  носещи името на ЦСКА, трябва да спрат да си го мерят и да се обединят.” – призовава легендарния наставник пред “България Днес”. Преди борени дни, първенството на Втора лига бе прекратено и вече официално ЦСКА 1948 е част от българския елит и ще се изправи срещу ЦСКА-София.

“Нека да потърсят някакъв баланс и да се разберат като нормални, културни хора в името на ЦСКА. По този начин по-лесно ще направим нов стадион и ще наваксаме изгубените години. Ще можем да се конкурираме, в организационен и финансов план, с Лудогорец. Нека да не ставаме за смях. За 1948 влизането в efbet Лига е подарък. Не ми е ясно, защо едното първенство ще се доиграе, а другото не. Ще скандираме “ЦСКА” на стадиона и няма да можем да разберем кой от кого е. “ЦСКА” е отборът, който играе на “Български армия”. Така е било цял живот и ще продължи да бъде. Мисля, че най-разумния вариант е обединение между двата клуба, нямат какво да си разделят. По-този начин, от следващата година, ЦСКА ще бъде това, което беше преди. В противен случай единият дърпа напред, а другия назад и накрая нищо не става. Нито единия отбор е добре, нито другия. Ако наистина обичат ЦСКА, трябва да решат въпроса по този начин. Къде играят 1948 – по селските стадиони? Вижда се и колко публика имат. Щом не им ходят феновете на мачовете, за какво е този клуб? Нека сами да си направят изводите. Няма друг вариант, да се обединят и да сме конкурентни. Ако искаме силен ЦСКА, трябва да има само един отбор. Ако трябва, нека да сложат един неутрален президент.” – коментира темата за двата ЦСКА Никодимов.

Предната седмица и най-големия спонсор на ЦСКА 1948 – Цветомир Найденов също заговори, че може да има обединение, но това зависи изцяло от феновете.

Междувременно пък фенове на ЦСКА вече сипят сериозни обиди и закани по тези на ЦСКА 1948 в социалните медии. Там втория ЦСКА е наричан с епитети като: “обелки”, “авиатори”, а самият отбор е назоваван – “числото”. Ако ситуацията не се промени, дербито между двата отбора може да се окаже доста взривоопасно и да доведе до ексцесии и неприятни сцени на “Армията”.