Паро с твърда подкрепа за Любо, критикува Акрапович
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Никодимов заяви, че в ЦСКА всеки равен или загуба е трагедия

Най-успешният треньор в историята на ЦСКА  – Аспарух Никодимов, изрази пълната си подкрепа за завърналия се за четвърти път на кормилото на Армейците Любо Пенев.

В същото време Паро допълни, че Ел Голеадор би постигнал целите, които преследва тима, само ако получи подкрепа от ръководството.

“За Любо съм, твърдо!” зави Никодимов пред “Мач Телеграф”. “И друг път съм имал възможност да кажа, че той е най-добрият вариант за ЦСКА. Стига и ръководството да го подкрепи и да застане зад него.

“Има двама, които ще бъдат посрещнати винаги добре на „Армията“ – Любо и Стойчо Младенов. Но Стойчо се отдели напоследък, а и не е първа младост. Аз на практика се отказах на 59 години, той трябва да е повече. Не е толкова важно, че Любо е българин, а това, че го познавам добре и знам как работи. Знам го още от юношите на ЦСКА, които съм тренирал.”

Никодимов не спести критиките си за представянето на Червените през пролетния полусезон.

„Какво да кажа за Бруно Акрапович? Дадоха му известно време да развие отбора. ЦСКА играеше по-добре през есента. След зимната подготовка нищо не се случи,” коментира той.

“Не може да паднеш в дербито с Лудогорец след никаква игра и след мача да излезеш и да кажеш, че си бил по-добър. Това си беше голяма негова изцепка. Тогава си помислих, че или е много гузен, или много нахален. Бруно си блъскаше главата в стената с 3-5-2. Залага на тази схема, дори когато се виждаше, че не върви и отборът не може да направи нито едно положение.

“И тук не е Локо (Пловдив) да си правиш каквото искаш, в ЦСКА всеки равен или загуба е трагедия. Мен са ме уволнявали след 28 мача без загуба и отстранени отбори в Европа.

Паро с твърда подкрепа за Любо, критикува Акрапович 1

„Ясно е, че ЦСКА има нужда от пари и затова се стигна до раздялата със Соу и Антов през зимата. Собственикът може да е богат, но никой няма пари за пилеене. В никакъв случай не ги обвинявам, че продадоха най-добрите си играчи.

“Но и отбор като ЦСКА има нужда от добри дубльори. Сега го гледам това момче Кайседо, но на него му трябва още време, за да свикне. Освен това, той не получава достатъчно подкрепа от играчите зад него, това се вижда.”

Никодимов за пореден път насочи стрелите си и към онези, които ръководиха българския футбол през последните 15 години.

„Националният ни отбор е огледало на това, което правихме 10-15 години – нищо!” категоричен е специалистът, извел ЦСКА до полуфинал в турнира за КЕШ през 1982 година.

“Всичко ни се връща! И хората, които управляваха футбола, трябваше да бъдат много по-отговорни, защото футболът не свърша с един мач или един турнир. Те решават за бъдещето, а не за поведението си на терена.”