Първа загуба за Берое в контролите – поляци надвиха “зелено-белите”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Берое допусна първо поражение в контролите на турска земя, след като отстъпи с 0:1 на полския Лехия Гданск. Единственото попадение вкара Пайшао през първото полувреме. Така след две победи в първите си две проверки, Берое този път загуби. Тимът на Димитър Димитров обаче направи добър мач, като същото бе мнението и на специалиста след срещата.

Срещата започна с превес на Берое, като Рубен Бриджидо и Макута пропуснаха да открият резултата. В 14-ата минута новото попълнение на “зелено-белите” Алиун Фол стреля опасно, но стражът на Лехия се намеси добре. Малко след това отново португалецът Бриджидо имаше шанс за гол, но ударът му бе неточен. Секунди след това последва нова намеса на вратаря на полския тим при удар на Иван Минчев.

Берое продължи да доминира като Алиун Фол и Милен Желев пропуснаха да открият резултата. След пропиляните куп възможости за гол, заралии бяха наказани като в 36-ата минута Пайшао даде аванс на Лехия с прецизен удар от близко разстояние.

Второто полувреме отново премина под диктовката на Берое. “Зелено-белите” можеше да изравнят в началните минути на втората част, но шут на Камбуров бе неточен. Малко по-късно отново голмайсторът на Берое пропусна с глава.

В 65-ата минута на двубоя, бранитлят Крум Стоянов центрира към Фол, който не успя да спре топката след по-твърда намеса на бранител насъперника, но кълбото стигна до Иван Минчев и той стреля силно, но топката мина встрани от вратата. До края на мача Берое имаше други шансове за гол чрез Макута и Камбуров, но топката така и не навести мрежата на Лехия Гданск, с което Берое допусна първо поражение на турска земя след две победи в първите си две проверки на лагера.