Първата покупка на Ливърпул за лятото е вече е факт!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Трансферът на Алексис Мак Алистър ще бъде официално обявен от Ливърпул най-късно утре

Световният шампион Алексис Мак Алистър е на 1-2 дни от това да бъде представен на феновете на Ливърпул за ново попълнение. Всички документи между мърсисайдци и него са подписани. Ливърпул ще плати откупната му клауза на стойност от около 45/50 милиона британски паунда, която е заложена в договора му с Брайтън. Единственото, което трябва да бъде свършено преди Мак Алистър да бъде представен официално е той да премине успешно медицинските прегледи в Ливърпул.

Договорът на Мак Алистър с Ливърпул ще бъде със срок от 5 години. Той ще има тежката задача да придаде креативност в халфовата линия на мърсисайдци каквато липсваше през изминалия вече сезон. Юрген Клоп възлага големи надежди на аржентинеца и се надява, че той ще помогне на тима да се върне в борбата за титлата във Висшата лига.

Сделката обаче е много изгодна и за Брайтън. “Чайките” ще получат доста солидна сума, с която ще опитат да привлекат поредните обещаващи таланти, които да развият точно както направиха с Мак Алистър, Мойзес Кайседо, Леандро Тросар, Каору Митома и други. Политиката на клуба в момента е базирана именно върху това – купуване на млади и евтини таланти, които да бъдат продадени за огромни суми на по-големите отбори. По този начин след време Брайтън може би ще има възможност да се издигне до позиция, в която ще бъде основен претендент за топ 6 на Англия във всеки сезон.