Първенството на Нидерландия ще се поднови на 19 юни
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сезонът във Висшата дивизия на Нидерландия "Ередивизие" ще се поднови на 19 юни. Това решение бе взето на провелата се днес видеоконференция между клубовете и основните акционери. Втората футболна дивизия в Нидерландия също ще отбележи рестарт на кампанията на тази дата.

Сезонът във Висшата дивизия на Нидерландия “Ередивизие” ще се поднови на 19 юни. Това решение бе взето на провелата се днес видеоконференция между клубовете и основните акционери. Втората футболна дивизия в Нидерландия също ще отбележи рестарт на кампанията на тази дата.

Клубовете имат надежди да подновят тренировки в средата на месец май, като се очаква тогава правителството да премахне извънредното положение заради COVID-19. Коронавирусът в Нидерландия до момента е причинил смъртта на над 200 души.

Споразумението за подновяването на “Ередивизие” е в синхрон с изискването на УЕФА всички шампионати да се доиграят през лятото. От футболната федерация на страната не са потвърдили официално тази информация, но се очаква това да стане в най-скоро време.