Първо препятствие в Париж и за Григор Димитров
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ден след победното начало на Цвети Пиронкова, идва ред и на старта на най-добрата ни ракета при мъжете – Григор Димитров.

Той започва участието си на “Ролан Гарос” с двубой срещу французина Грегоар Барер, с когото вече се срещна тази година. Гришо, който е поставен под номер 18 в основната схема, отстъпи в мач на турнира в Монпелие – 6:7 (4), 6:4, 7:5.

Барер е на 26 години и в момента заема 103-о място в световната ранглистата.

Днешната среща от първия кръг на Откритото първенство на Франция e последна в програмата на корт №14. Мачовете на него започват в 12.00 часа (българско време) и преди двубоя на Димитров има други три срещи. Това означава, че дуелът между Григор и Барер няма да започне преди 17 часа.

Успех ще изпрати Димитров срещу победителя в двубоя между Андрей Мартин и Жоао Соуса. Ако пък стигне до третото стъпало в турнира, българинът може отново да играе с Денис Шаповалов, от когото загуби в четвъртфиналите на Мастърса в Рим.

Всъщност до този момент Григор никога не е успявал да премине отвъд третия кръг на “Ролан Гарос”. В последните три години той отпадаше именно на този етап от надпреварата.

Димитров е в една част на схемата с водача в световната ранглиста Новак Джокович, който също започва участието си в Париж, изправяйки се срещу представителя на Швеция Микаел Имер.