google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Настроението идва най-вече от симпатиите на феновете, стадионите да бъдат пълни"

Легендата на ЦСКА Димитър Пенев не пропусна да поздрави феновете на „армейците“ по случай 73-ия рожден ден на клуба. “Честит празник на всички цесекари и на всички журналисти, които имат симпатии към футбола. Надявам се, че цяла България знае за този празник. През годините с много от известните отбори сме се срещали и дори и днес ще имат спомени от ЦСКА, ЦДНА преди нас, след това Септемврийско, Червено знаме, това всичко е под едно име – ЦСКА София, където е оставил добри следи в цяла Европа, дори извън Европа за името ЦСКА”, заяви Пенев.

“Знаете кои известни футболисти на България и на ЦСКА от Найденов, Ракаров, Иван Колев, Божков, Манолов, Якимов, Цанев, Гаганелов, десетки години с шампионски титли, с успехи международни, добра организация от самия клуб е донасяло успехите на футболния отбор. Надеждните млади футболисти са минали през ЦСКА, когато имаше казарма. Един месец до клетвата и после отново се връщат в своите клубове, но някои оставаха в нашия клуб, тъй като имаха желание. Конкуренцията беше много силна”, добави легендата.

“Попаднах в това поколение, в което бяха Иван Колев, Янев, Ковачев, Божков, да не ги изреждам всичките, това беше за мен един пример. Много години преминаха в моя любим клуб ЦСКА, много турнири, много титли. Имаше пример, който да следват младите футболисти. В Европа сме правили добри игри. Няма да забравя връщаме се от турнир в Испания, а след два дни Левски ни би 2:7. Бяхме сигурни, че ще бъдем победители, както беше в Испания, мислехме, че ще мине леко с Левски, от 2:1 до 2:7. Нека почитателите на Левски си спомнят за този резултат, но да погледнем в последните години има един обикновен Левски. Нека по-бързо минават тези кризи, от цяла България идват фенове да гледат и ЦСКА, и Левски. Настроението идва най-вече от симпатиите на феновете, стадионите да бъдат пълни. Желая здраве и успех на сегашния отбор, трудно е, на треньорите им пожелавам добра работа и на ръководството колкото се може по-бързо да изгради един собствен стадион, които е бил както миналото преди 50 години, това е пожеланието към ръководството, на племенника успех, той е сериозен в своята работа, смятам, че някои неща ще се променят от негова страна. Когато идват феновете, това винаги е добре. Носят и радост и успех”, казва още Стратега от Мировяне.