Пеп Гуардиола е номер 1 сред мениджърите във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Очаквана награда за наставника на Манчестър Сити

Треньорът на шампиона Манчестър Сити – Хосеп Гуардиола, очаквано бе избран за “Мениджър №1” на Висшата лига. Испанският специалист изведе “небесносините” до титлата в Премиър Лийг, а също така бе завоюван и трофея от Купата на лигата.

Анкетата бе организирана от Асоциацията на мениджърите и обединява наставниците на отборите от четирите водещи дивизии в страната, както и селекционерите на националните тимове. Гуардиола се пребори с Марсело Биелса за приза, като в челото на класацията бяха и Даниел Фарке от Норич, Ема Хейс от женския тим на Челси, Дейвид Мойс от Уест Хем и Брендън Роджърс от Лестър.

“Радвам се, че печеля тази награда за втори път. Нямаше как да я спечеля, ако не бях заобиколен от най-добрите професионалисти. Футболистите ми бяха великолепни – предаността им никога не е била под съмнение, дори в този необикновен сезон. Помощниците ми също заслужават огромна похвала. Имам късмет, че работя с хора, които всеки ден се трудят, за да може Ман Сити да върви напред. Посвещавам наградата на всички тях”, заяви Гуардиола след получаването на наградата.