google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Испанският наставник на "гражданите" иска Родриго от Реал Мадрид

Според информация на испанското издание MARCA, бразилският национал Родриго Гоеш е обект на интерес от страна на английския шампион Манчестър Сити. Пеп Гуардиола желае да се подсили с нападателя на Реал Мадрид, като бразилският национал е една от мечтаните му цели да замени Хулиан Алварес през това лято.

Родриго Гоеш направи страхотни игри и спечели големи трофеи, откакто се присъедини към Реал Мадрид от Сантос през юли 2019 г. Родом от Осаско, той прекара младежката си кариера в Бразилия, преди да завърши младежката академия на Сантос. 23-годишният играч има над 200 мача за Реал Мадрид, като същевременно е вкарал 54 гола. Той се утвърди като ключова фигура за Лос Бланкос, оставяйки своя отпечатък във всяка кампания, в която клубът печели трофей.

Пристигането на Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен това лято обаче поставя под съмнение дългосрочното бъдеще на Родриго в Реал Мадрид. Междувременно бразилският национал е желан от най-големите клубове и Манчестър Сити е сред заинтересованите отбори.

Интересът на Манчестър Сити към бразилското крило е разбираем. Шампионите на Висшата лига търсят офанзивен футболист, за да замени Хулиан Алварес, който е на часове от сензационен трансфер в Атлетико Мадрид. Все пак бразилецът Савиньо пристигна в Манчестър Сити, но Пеп Гуардиола мечтае да привлече и Родриго Гоеш.