Добави коментар
"Надявам се, че един ден, който ще бъде скоро, ще можем да празнуваме заедно с феновете"

Манчестър Сити триумфира за трети път във Висшата лига под ръководството на Хосеп Гуардиола, като мениджърът на „гражданите“ е на мнение, че трофеят от този сезон е най-трудно постигнатият. Самият специалист печели девета шампионска титла, след като преди това има по три в Ла Лига и Бундеслигата с Барселона и Байерн Мюнхен.

„Този сезон и тази титла в Премиър лийг нямат нищо общо с предишните. Тази беше най-трудната. Винаги ще помним този сезон заради начина, по който спечелихме първото място. Толкова съм горд да бъда мениджър тук, на тази група играчи. Да преминем през този сезон, с всички рестрикции и трудности, и да покажем това постоянство е нещо забележително. Всеки ден тези играчи се бориха се успеха и винаги опитваха да бъдат по-добри. Те бяха така издържливи. Същото е напълно вярно и за всички членове на щаба, които работеха неуморно, за да гарантират, че нашите играчи са напълно подготвени да срещнат неочакваните предизвикателства и новите процеси, с които трябваше да се сблъскват през тази турбулентна година“, споделя Гуардиола.

„В началото на всеки сезон титлата в Премиър лийг е най-важното нещо за нас. Това е състезание, в което на всеки три дни трябва да се изправяш срещу своите противници. Само когато си бил най-добрият, седмица след седмица, можеш да спечелиш това състезание. Това е огромен успех.“, допълва испанецът.

„Важно да изкажа и големите си благодарности на феновете. В трудните моменти не можехме да чуем публиката за нас. Но знаехме, че те са с нас навсякъде и това ни даваше сила. Уверявам ги, че ние усещаме любовта им, оценяваме я и знаем, че нямаше да постигнем това, което постигнахме, без тях. Надявам се, че един ден, който ще бъде скоро, ще можем да празнуваме заедно. Тази титла е за нашите фенове, за Колин Бел и неговото семейство“, казва още мениджърът на Сити.

Добави коментар
Гласувай: