Пеп не смята, че е разумно футболните сезони да продължават
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Босът на Ман Сити се притеснява за здравето си и това на неговото семейство

Мениджърът  на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че не е сигурен в целесъобразността на провеждането на футболни турнири в момент, в който редица държави въведоха нови рестрикции, свързани с борбата с разпространението на коронавируса.

Според боса на Гражданите трябва да се преосмисли решението сезоните да продължават, след като други индустрии са блокирани.

“Трябва ли да се провеждат спортни състезания при новите ограничения в други индустрии? Това е труден въпрос,” коментира Гурадиола. “Знам, че решението се взема от министър-председателя, защото ситуацията се влошава. Въвеждат се нови ограничения в Испания, Германия и Франция. Навсякъде.

“Така че вирусът все още съществува. Мисля, че светът на футбола не може да бъде изключение от случващото се в обществото.  Ако трябва да играем, тогава ще го направим. Но ние не искаме да се различаваме от останалата част от обществото, когато трябва да затварят ресторанти или каквото и да било.

“Просто искам да съм в безопасност. Искам да се запазя здрав, да запазя здравето на  семейството си, на приятелите си, на цяла Англия, на цяла Великобритания. Това не е шега. Ако ни бъде казано “да си стоим у дома“, тогава трябва да останем вкъщи.

“Ако ни се каже “не прави това“, ние не го правим. Защото е несправедливо, когато половината от населението прави това, което трябва, и премиерът го потвърждава, а останалите хора правят каквото си искат. Следователно трябва да осъзнаем, че реалността е жестока.

“Ако трябва да спрем, трябва да го направим. Ако трябва да играем, защото правителството е решило, че това е полезно за обществото, тогава просто бъдете нащрек, бъдете внимателни, бъдете максимално наясно с опасността от ситуацията, в която живеем.”

В събота правителството на Великобритания въведе карантина на територията на цялата страна до 2 декември поради сериозното увеличение на случаи с COVID-19. Всички пъбове, барове, хотелиерски и развлекателни организации, както и ресторанти са затворени, всякакви чуждестранни пътувания, с изключение на командировките, са забранени.

Пътуването в рамките на страната също не се препоръчва, с изключение на командировките.