Пеп: Трябва да вземем Шампионска лига, за да останем в историята
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Най-добрите отбори винаги са гладни за успехи. Те искат всичко”, заяви треньорът на Манчестър Сити

Наставникътна Манчестър Сити Пеп Гуардиола говори след успеха над Челси с 1:0 на „Етихад“ в двубой от 37-ия кръг във Висшата лига, като след срещата “небесносините” получиха златните медали и титлата на Англия. Испанският специалист сподели, че Ман Сити трябва да спечели и ШЛ, за да може този отбор да остане в историята.

“Имаме много добър състав, но съм съгласен с медиите и всички останали, които твърдят, че ни трябва европейско отличие, за да се наредим сред великите тимове. Всички те са печелили в Европа не веднъж, а много пъти. Радостта от достигането до финал е голяма, но ако искаме да ни слагат сред най-добрите, трябва да вземем Шампионската лига”, каза Пеп Гуардиола.

“Спечелихме 4 пъти Висшата лига, но искахме да продължим. Защо да спираме? И защо след отпадането на полуфиналите в Шампионската лига през миналия сезон, да не се опитаме да постигнем нещо повече през този? Най-добрите отбори винаги са гладни за успехи. Те искат всичко”, каза още наставникът на Манчестър Сити.

Съперник на Ман Сити във финала на ШЛ на 10 юни в Истанбул е италианският Интер, който не бе слаган сред фаворитите в началото на сезона.