Пеп: В Англия всички подкрепят Ливърпул, дори и медиите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"За последните 30 години те са спечелили само една титла в Англия", споделя Гуардиола

Наставникът на Ман Сити – Пеп Гуардиола, говори след победата на неговия тим с 5:0 над Нюкасъл. Според него всички в Англия подкрепят Ливърпул заради невероятната история на тима в европейските турнири. Мениджърът на Ман Сити заяви, че е възможно титлата да се реши и от головата разлика.

“В тази страна всички подкрепят Ливърпул, дори и медиите”, сподели Гуардиола пред beIN Sports. “Разбира се, това е защото отборът има невероятна история в европейските турнири. Но не и във Висшата лига – за последните 30 години те са спечелили само една титла. Но това не е никакъв проблем. Ситуацията е такава, каквато е”, продължи специалистът

“Ще е нужно да спечелим 9 точки, а вече може би вече и само 6. Това за нас вече е истинският финал. Зависим само от себе си”, смята Гуардиола.

След изразителната победа над Нюкасъл вчера, тимът на Ман Сити увеличи аванса си на върха на три точки, тъй като Ливърпул направи реми с Тотнъм в събота.

“Възможно е в края всичко да се реши от головата разлика, ако ние допуснем поражение, а Ливърпул спечели всичките си оставащи мачове. Ливърпул е способен само в една среща да реализира много попадения, тъй като разполага с много класа сред атакуващите си играчи”, добави Гуардиола.

На този етап “гражданите” имат по-добра голова разлика с 4 попадения.