Пеперудки в корема на Джошуа: “Никога не съм бил толкова развълнуван”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Последните 10 месеца бяха изключително емоционални за британския световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа. Безметежната му кариера, която го изстреля на върха на славата след победата над Владимир Кличко през 2017-та се удари в бетонова стена през юни миналата година, когато най-изненадващо беше нокаутиран от смятания за аутсайдер симпатичен мексиканец Анди Руиз. Последва моментален реванш, който бе спечелен тактически от британския олимпийски шампион. Днес слуховете около Антъни напомнят на пчелен кошер, но нрави ли се или не на боксовите фенове неговият следващ бой ще бъде срещу българина Кубрат Пулев.

Джошуа обяви, че се чувства изключително развълнуван от боя на новото футболно бижу в английската столица – “Тотнъм Хотспър Стейдиъм”.  В скорошно изказване  той даде да се разбере, че ще разработи нова стратегия за съперника си, с оглед на големите физически разлики, които има между Пулев и Анди Руиз.

„Никога не съм бил толкова развълнуван. Отново съм в Лондон, на домашна почва, и ще се бия срещу труден съперник. Тренировките вече започнаха, така че съм на добро място в сравнение с миналата година поради поуките, които си взех. Пулев определено ще разкрие някои нови умения и стил на ринга. Руис е далеч по-нисък, по-широк. Пулев е по-висок, по-слаб физически, така че ще се нуждая от различна стратегия и тактика“, сподели 30-годишният боксьор във видео за един от спонсорите му.

Спортната стойност на двубоя е огромна – Джошуа залага титлите си на WBA, IBF и WBO, а Кобрата за втори път стига до заветната цел – мач за световен пояс. Единият има какво да загуби, другият получава шанса на живота си.

Междувременно, мениджърският траштолк също нажежава спортните страсти. След като президентът на “ТопРанк” – Боб Аръм обяви, че е сигурен в победата на българина, агентът на британеца Еди Хърн е показал това изказване на своя клиент и изглежда това е подействало мотивиращо за световния шампион:

“Изпратих му интервюто на Боб Аръм в Америка, в което той каза, че след 20 юни няма да има Антъни Джошуа. Пулев щял да го приключи, да го нокаутира… Смятам, че на Ей Джей по-голяма мотивация няма да му трябва. Огънят вече гори в него… Убеден съм, че ще видите едно от най-добрите представяния на Джошуа”, призна мениджърът.

Хърн добавя, че Кобрата е боксьор със солиден опит в тежка категория, боец със силна дясна ръка, но лесен за анализиране, поради „еднообразния си стил“.  Мениджърът на Джошуа обяви още, че с оглед стила на Пулев намирането на спаринг-партньори било „сравнително по-леко“. Извън говорилнята през социалните мрежи и медиите обаче едно е сигурно – и в двете зали влажността на въздуха е покачена, огледалата са изпотени от задъхани тежки боксьори, които нямат търпение за 20-ти юни – датата, на която ще се разбере, чия дума  тежи повече.