Перес: Новият формат на ШЛ ускорява упадъка на футбола в Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Флорентино Перес защити проекта за Суперлига и нападна УЕФА

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес не е никак доволен от новия формат на Шампионската лига и според него това само ще допринесе за упадъка на футбола в Европа. Босът на “белия балет” продължава да бъде “за” проекта за Европейска Суперлига. Той смята, че подобен турнир ще помогне неимоверно на участниците в него да редуцират загубите си от последните години, предизвикани от пандемията от COVID-19.

Перес коментира също президента на Пари Сен Жермен и отправи закана към боса на Асоциацията на европейските клубове (ЕСА) Насер Ал Хелайфи:

„Наскоро президентът на ECA каза, че Реал Мадрид се страхува от асоциацията. Все още трябва да напомняме на президента на ECA кой е Реал Мадрид. Да се борим с останалите е в нашето ДНК и клубът носи отговорността да защитава футбола като цяло и това се случва. Ние не приемаме заплахи, без значение от къде идват. Суперлигата все още е в съдебен процес и се очаква решение, което ще бележи промяната в европейския футбол и когато бъде произнесено, всички ще работим съвместно, за да обърнем ситуацията във футбола.”

„УЕФА увеличава мачовете между незначителни клубове. Това само ще ускори упадъка на европейския футбол”, каза Флорентино за промяната на формата в Шампионска лига.