Пет футболни звезди, които са отхвърлени като юноши
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Често се случва талантът на даден футболист да не бъде забелязан от някои отбори, вследсвие на което други клубове да се възползват от качествата на футболиста. В тази статия ще ви запознаем с пет футболни звезди, които са били отхвърлени в по-ранен етап от кариерата си.

  1. Роналдо

    Бразилската футболна звезда Роналдо е забелязан от бившия национал на “кариоките” Жаирзиньо, докато рита топка на улицата с приятели. Жаирзиньо е бил начело на Фламенго и решава да даде шанс на Ронадло да играе. “Феномена” обаче не е имал пари за автобусен билет до мястото, на което се състоят пробите и пропуска да се яви. След това тимът на Фламенго не му дава втори шанс, а друг клуб от Рио – Крузейро, забеляза “Феномена” и от там започва невероятната му кариера.

  2. Маркъс Рашфорд

    Рашфорд се радва на много силни изяви с Манчестър Юнайтед в момента и доста млад изгря на футболната сцена. Доста хора не знаят, че талантливият нападател не е получил шанс от градския съперник на “червените дяволи” – Манчестър Сити. Рашфорд живеел много близо до базата на клуба от “Етихад” и е решил да опита шанса си при “гражданите”. На 9-годишна възраст обаче той не е бил взет от Ман Сити, като притината е била, че е бил много дребен.

  3. Антоан Гризман

    Антоан Гризман се доказа на голямата сцена с екипа на Реал Сосиедад, след което имаше много успешни мигове в Атлетико Мадрид, преди да премине в Барселона. Преди да дебютира в мъжкия футбол, Гризман е изкарал 4 години в школата на Сосиедад. Французинът не е бил желан от нито един френски отбор като юноша. Той е бил отхвърлен от отборите на Лион, Оксер и Сент Етиен, като причината е била ниският му ръст.

  4. Хари Кейн

    Английската футболна звезда Хари Кейн се е подвизавал една година за юношеската формация на Арсенал. От “артилеристите” обаче са изгонили футболиста, тъй като според телосложнието му не са очаквали да се превърне в топ играч. Менидъжърт на тима тогава Арсен Венгер дори не е знаел този факт и е бил шокиран от отхвърлянето на Хари Кейн. След академията на Арсенал, той играе за младежките формации на Риджуел Роувърс, Уотфорд и Тотнъм. През 2019 година Кейн подписва професионален договор с “шпорите”.

  5. Рой Кийн

    Една от легендите на Манчестър Юнайтед – Рой Кийн, е получил покана на 15-годишна възраст да се пробва в Брайтън. От “чайките” обаче са отказали пробите на полузащитника, тъй като получили информация, че той е много дребен и кльощав. Новината принудила Кийн да пише на всички клубове във футболната лига, а Брайън Клъф го взима в Нотингам Форест и 3 години след това футболистът преминава в Манчестър Юнайтед.