Пет месеца по-късно – финалистите ЦСКА и Арда отново на арената
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Армейците приемат състава на Георги Чиликов в спор за място в 1/4-финалите

ЦСКА София посреща на своя “Българска армия” Арда в предпоследния от 1/8-финалите в турнира за Купата на България.

Дуелът, който започва в 19.00 часа, ще бъде повторение на финалната среща в надпреварата от миналия сезон, когато Червените спечелиха трофея след трудна победа с 1:0.

Очаква се наставникът на домакините Стойчо Младенов да направи няколко промени в своя стартов състав.

Шанс за изява отново ще получи стражът Димитър Евтимов, за когото това би бил 4-ти мач за сезона. Конкурентът на Густаво Бусато вече записа една среща в турнира за Купата, а освен това пази на вратата и в два двубоя от първенството.

Греъм Кери е възстановен след полученото разтежение в мача със Заря (Луганск) в Лигата на конференциите и най-вероятно ще е титуляр. В дясната зона на отбраната пък се завръща Иван Турицов.

Гостите акостират в столицата мобилизирани за здрава битка, а старши треньорът Георги Чиликов отново има на разположение Дани Кики, който се възстанови от травмата, получена по време на ангажимента си към националния отбор на Бенин.

Любопитно е да се отбележи, че почти половината от играчите на Арда в определен етап от своите кариери са играли с екипа на ЦСКА – вратаря Иван Караджов, Александър Георгиев, Румен Руменов, Спас Делев и Тонислав Йорданов.

Според букмейкъра bwin.com Армейците са фаворити за победата. Евентуален техен успех е оценен с 1.57, докато срещу победа за Арда стои коефициент 4.75. Ставката за равенство в редовното време е 3.80.

Типстърите на 7 Спорт също очакват домакинска победа, допълвайки прогнозата си с очакване за мач с малко голове.

Вероятни стартови състави:

ЦСКА: Евтимов; Турицов, Матей, Метс, Мазику, Юга, Жеферсон, Баи, Кери, Вилдсхут, Кайседо

Арда: Караджов, Георгиев, Петков, Крумов, Желев, Котев, Руменов, Делев, Йорданов, Ковачев, Жуниньо