google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сержиньо Дест и Лео Меси се разписаха по два пъти

Барселона се доближи на четири точки от водача във временното класиране на Ла Лига Атлетико Мадрид след френетична победа с 6:1 при гостуването на Реал Сосиедад.

Успехът позволи на каталунците да наберат 62 точки, четири по-малко от Атлети. Реал Мадрид остана трети с 60.

Барса реализира шест гола в мач на чужд терен за първи път от февруари 2017 година, когато под ръководството на Луис Енрике разгроми Алавес.

Антоан Гризман и Сержиньо Дест дадоха солиден аванс на Барса в края на първата част, а вторият гол на америкнския бранител малко след антракта направи резултата 0:3, а с това интригата в дуела беше унищожена.

Това бяха първите попадения с екипа на каталунците за Дест, който стана третият американец, разписвал се в Ла Лига след Жози Алтидор през 2008 година и Юнус Муса през миналата година. Освен това той е и първият играч от САЩ, реализирал две попадения в една среща.

С головете на Дест списъкът на разписалите се играчи на Барса набъбна на 18, повече от който и да е друг тим от петте водещи първенства в Европа.

По-късно през второто полувреме Лео Меси и Усман Дембеле доведоха нещата до 0:5, а статистиците обърнаха внимание на любопитен факт.

Това беше 28-ият гол на Дембеле с екипа на Барселона, като той е реализирал 14 от тях с левия крак, и 14 – с десния.

Сосиедад отвърна само с почетно попадение на Андер Баренечеа Мугуруса, а точка в спора сложи отново Меси, с чийто втори гол бе оформен крайния резултат – 1:6!