Петър Хубчев с една въпросителна в състава преди дербито с Лудогорец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на Левски Петър Хубчев има една по-сериозна въпросителна преди дербито с Лудогорец този петък, като това ще бъде първи мач за двата тима в шампионата след близо три месеца пауза.

Аут за срещата с “орлите” са трима основни футболисти на “сините” – капитанът Живко Миланов, Хали Тиам – двамата са наказани. От “Герена” пък си тръгна централният защитник Нуно Рейш. Мачът ще пропусне и Дени Алар, който е контузен. Австриецът обаче играе периферна роля в състава на Левски.

На практика голяма въпросителна за Петър Хубчев е кой ще играе като десен бек, а опциите са две – Деян Лозев, който бе привлечен през миналото лято от Арда, или юношата на “сините” Ивайло Найденов. Първият бе титуляр в приятелсия мач с Витоша Бистрица, но Найденов се включи значително по-стабилно след почивката и дори асистира за един от головете в полза на Левски.

На вратата за Левски в мача с Лудогорец без съмнение ще бъде Милан Миятович, а пред него сигурни за своите места в защита са Каргас, Ейолфсон и Горанов. В халфовата линия се очаква да стартират Райнов, Славчев и Спиерингс. В атака като твърди титуляри изглеждат Найджър Робърта, Паулиньо и Станислав Иванов.

Преди сблъсъка на “Герена”, Левски е на 2-рото място с 46 точки, докато Лудогорец е лидер с 55 пункта и мач по-малко.