Пети английски финал в европейските клубни турнири
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Челси и Манчестър Сити ще спорят за трофея в Шампионска лига на 29 май в Истанбул

На 29 май ще се проведе финалът в Шампионска лига за сезон 2020/21. Съперници ще бъдат Манчестър Сити и Челси, като двубоят за трофея в Истанбул ще е петият в историята между английски тимове в европейските клубни турнири.

През далечната вече 1972 година отборите на Тотнъм и Уулвърхемптън се срещат във финал в турнира за Купата на УЕФА, а през 2008 г. Челси участва в първия си английски финал, като загуби от Манчестър Юнайтед при изпълнение на дузпи в Москва.

През 2019 година се проведоха два английски финала, като и през този сезон това може да се случи. Ливърпул триумфира в Шампионската лига след успех над Тотнъм в мача за трофея, а в Лига Европа тимът на Челси ликуваше след триумф над Арсенал във финала.

Отборите на Челси и Манчестър Сити се срещнаха два пъти през този сезон до момента. Ман Сити записа успех с 3:1 в първия мач от Висшата лига на 3 януари, а през миналия месец “сините” спечелиха с 3:1 в полуфиналите на “ФА Къп”. Този уикенд двата отбора излизат един срещу друг на “Етихад” във втория мач помежду им от Премиър Лийг за сезона.