Петко Петков: Няма да загърбим школата заради новите чужденци
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

В Етър направиха сериозна селекция от чуждестранни футболисти в последните седмици, като целта е нивото на отбора да се вдигне. Наставникът на “виолетовите” Петко Петков сподели, че клубът няма намерение да загърбва играчите от школата

“Понесохме доста тежък удар от ситуацията с коронавируса и в последния двубой бяхме съвсем осакатени, не можехме да разчитаме на 7 основни играчи. Наложи се веднага в игра да се появят и двама чужденци, които тепърва трябва да се адаптират при нас. В Етър селекцията закъсня и сега всеки нов футболист има нужда от адаптация. Искам да подчертая, че всички чужденци, които бяха привлечени, дойдоха при условия, които са изключително изгодни за нашия отбор и не тежат на бюджета. Договорите са дългогодишни, а повечето футболисти са млади и перспективни и във времето Етър ще извлече дивиденти от тях”, коментира Петко Петков.

“В никакъв случай няма да загърбим школата на Етър. Както видяхте, в последната ни среща дебютираха нови три играчи от школата – Юлиян Райков, Борислав Марков и Калоян Митев. Това са момчета, които постоянно тренират с първия отбор, а заедно с Кольо Станев и Стелиян Добрев, които натрупаха вече игрови опит, стават петима. Тази бройка в никакъв случай не е малка и това са момчета, на които ще бъде даван шанс и те са бъдещето на Етър”, добави треньорът на последния в efbet Лига.