google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Над 20 трансфера това лято са стрували 38 милиона паунда или повече

Летният трансферен прозорец на 2024 г. завърши. Много сделки се направиха в световния футбол, като в този материал ще разгледаме петте най-големи и значими трансфери за лятото. Номер 1 е преминаването на аржентинския нападател Хулиан Алварес в Атлетико Мадрид, следван от трансфера на английския голаджия Доминик Соланке в Тотнъм.

Хулиан Алварес (от Манчестър Сити в Атлетико Мадрид) – 64 милиона паунда плюс бонуси

В Ман Сити бяха повече от щастливи да продадат аржентинската звезда, след като той ясно даде да се разбере, че иска ново предизвикателство. Атлетико направи трансфера възможен, като се съгласи да плати сума, която беше трудно да бъде надмината това лято. Трансферната сума може да достигне общо £80 милиона предвид изявите на Алварес в Атлетико Мадрид.

Доминик Соланке (от Борнемут в Тотнъм) – 55 млн. паунда плюс бонуси

За Соланке бе много жалко, че не бе част от отбора на Англия за Евро 2024, но 19 гола във Висшата лига бяха достатъчни, за да му спечелят трансфер в Тотнъм. “Шпорите” ще се борят с Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Челси, Ливърпул и Арсенал за топ 4 през настоящия сезон. Соланке може да бъде замесникът на Хари Кейн, който Тотнъм не успя да привлече през миналото лято.

Лени Йоро (от Лил в Манчестър Юнайтед) – 52 млн. паунда плюс бонуси

Феновете на Манчестър Юнайтед искат да повярват, че те са „победили Реал Мадрид“ за привличането на Лени Йоро, сякаш той не е имал избор за трансфера. Въпреки това, привличането му е е брилянтен ход за Червените дяволи, които привлякоха един от най-добрите тийнейджъри в световния футбол. Йоро обаче започна с контузия периода си в Ман Юнайтед и феновете на “червените дяволи” ще трябва да почакат, за да го видят в официален мач.

Педро Нето (от Уулвс в Челси) – 51 млн. паунда плюс бонуси

Челси са хвърлили над 50 милиона лири за доста играчи през последните години, така че привличането на Педро Нето за тези пари е добра сделка. 24-годишният играч може да бъде много полезен за “сините”. Проблемът с него е контузиите, които съпътстват кариерата му – Нето е пропуснал над 100 мача за клуба и страната си през последните 4 сезона.

Жоао Невеш (от Бенфика в ПСЖ) – 50 млн. паунда плюс бонуси

Едва на 19 години и един от най-вълнуващите играчи в световния футбол, той се премести в ПСЖ срещу сума, която може да стане 60 милиона, ако бъдат изпълнени различни клаузи в договора. „Жоао е един от най-талантливите играчи в Португалия и в международен план“, каза президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелаифи. Предстои да видим дали Невеш ще разгърне големия си потенциал на “Парк де Пренс” и дали ще стане водеща фигура в отбора.

Други значими трансфери това лято, които може да добавим, са преминаването на Амаду Онана от Евертън в Астън Вила за 50 млн. паунда, както и на Дани Олмо от РБ Лайпциг в Барселона за 47.2 млн паунда.

Майкъл Олисе от Кристъл Палас пък осъществи трансфер в Байерн в сделка на стойност 45 млн. паунда плюс бонуси, докато Виктор Осимен облече екипа на Галатасарай с трансфер под наем от Наполи.